dora in (e)space

Το ταξίδι στο (e)διάστημα θέλει παρέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2006

" ... Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη..."


Το τραγούδησε η Μελίνα το '76 στην "Προσευχή της Παρθένου" σε μουσική Μάνου και ίσως είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που λέχθηκε ποτέ περί του έρωτος.
Και πως θα μπορούσε ο έρως να είναι κάτι άλλο; Αυτοί που ερωτεύτηκαν πολύ, το ξέρουν.
Νομίζεις οτι έχεις τακτοποιήσει τη ζωή σου, τις ώρες της μέρας και της νύχτας σου, έχεις αλφαδιάσει τα αισθήματα και τις αντιδράσεις σου και καμαρώνεις οτι είναι όλα under control.
Και στην επόμενη στροφή, σκάει μπροστά σου το αναπάντεχο. Ο ΕΡΩΣ.

Και φέρνει τα πάνω κάτω και τα δεξιά αριστερά (ή ανάποδα αν προτιμάτε). Και χάνονται οι ώρες της μέρας, αναστατώνονται οι νύχτες, άσε πιά τα αισθήματα και τις αντιδράσεις σου. Χάνεις τις ανάσες σου, ψάχνεις τους χτύπους της καρδιάς σου, δεν (περι)ορίζεις τις σκέψεις σου. Κουβάρι η ζωή σου, ατέλειωτες οι στιγμές που βρίσκεσαι μακριά από τον έρωτά σου.

Πονάς, κι'αυτός ο πόνος από το βέλος του μικρού φτερωτού θεού που στριφογυρνάει θαρρείς στο πιό ευαίσθητο σημείο της καρδιάς , σου θολώνει το μυαλό και την κρίση. Πόνος τρομερός, αφόρητος, μα συνάμα γλυκός, ηδονικός. Νιώθεις οτι παραφρονείς.

Αλήθεια είναι. Ετσι γίνεται. Ετσι θα γίνεται κάθε φορά. Και κάθε φορά θα είναι το ίδιο, ο ίδιος πόνος, η ίδια παραφροσύνη. Τα καλύτερα της ζωής μας, μόνο μέσα από πολύ πόνο τα ζούμε. Γιά να μπορούμε να τα θυμόμαστε γιά πάντα.

Μη γκρινιάζετε λοιπόν. Γιορτάστε τον έρωτα κι΄ας είναι μέσα από ροζ καρτούλες ή σοκολατάκια με σχήμα καρδιάς ή ένα κόκκινο μπουκέτο, που διαλέχθηκαν ανάμεσα από χίλια άλλα ίδια. Κι'ας είναι έστω μία μόνο φορά τον χρόνο. Γιορτάστε, γιατί το χέρι που τα διάλεξε, είναι το χέρι του έρωτός σας.

3 ππππππππππππππ

Blogger alombar42 ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

Ερωτεύσιμο το ποστάκι σας :)

Για να γκρινιάξω και λίγο, διαφωνώ με αυτό:
Τα καλύτερα της ζωής μας, μόνο μέσα από πολύ πόνο τα ζούμε.

Αν πρέπει να υπάρχει ο πόνος (που μπορούμε και χωρίς αυτόν) θα το έγραφα κάπως έτσι:
Τα καλύτερα της ζωής μας μόνο μετά από πολύ πόνο τα εκτιμούμε

Σας ασπάζομαι :)

12:33 π.μ.  
Blogger alombar42 ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

Φίλτατε Ορλάντο, ευχαριστώ για το αυθόρμητο κοπλιμέντο (λέγε πόσα) :)

3:14 μ.μ.  
Blogger lemon ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

" ... Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη..."
Μα, τι ποίημα Ντορίτσα, πόσο εύστοχη έκφραση, πόσο ταιριαστή με την περίσταση…
Δόξα τω θεώ, τόχω νιώσει στην ζωή μου αυτό, τη σκέψη «τώρα, ή έχω τρελαθεί, ή είμαι στον παράδεισο…», που ακόμα κι αν δεν έχει επόμενη φορά, λέω πως ναι, άξιζε τον κόπο η ζωή μου…
Και το κόκκινο-γλιφιτζούρι-καρδιά, με δυό χειλάκια επάνω και χρωματιστές ζαχαρίτσες, που βγήκε μέσα από την σακούλα του σούπερ μάρκετ ένα Σάββατο πρωί, κρύφτηκε πίσω από μια πλάτη και μου προσφέρθηκε με ντροπαλό χαμόγελο, ήταν το πιο πολύτιμο…

5:55 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home